Luxe vakantieparadijs Hof van Saksen.jpg Door redactie op 01-11-2023

Op zoek naar een luxe vakantieparadijs voor het hele gezin?

Wie op zoek is naar een luxueuze vakantiebeleving in Nederland kan eigenlijk niet om het Hof van Saksen heen. Dit bijzondere vakantieresort in Drenthe biedt niet alleen luxe accommodaties, maar ook een scala aan activiteiten die zorgen voor een onvergetelijke vakantie voor jong en oud.

Waarom Hof van Saksen zo bijzonder is

Hof van Saksen is niet zomaar een vakantiepark. Vanaf het moment dat je het resort binnenrijdt, voel je dat je op een speciale plek bent aangekomen. De sfeervolle boerderijen, geïnspireerd op oude Saksische hoeves, zijn van alle moderne gemakken voorzien en bieden tegelijkertijd een authentieke ervaring. Het gevoel van rust en ruimte staat hier centraal, wat je direct merkt aan de uitgestrekte waterpartijen, het groen en de prachtig aangelegde tuinen.

Hof van Saksen ligt bij het plaatje Nooitgedacht. De naam 'Nooitgedacht' doet vermoeden dat de stichters van dit dorpje nooit hadden gedacht hier een nederzetting te starten. De exacte oorsprong van de naam is in nevelen gehuld, maar het verhaal gaat dat boeren uit omliggende dorpen ooit zeiden: "Daar zou je nooit gedacht hebben dat er een boerderij of huis zou komen te staan." Het dorpje heeft deze intrigerende naam sindsdien met trots gedragen.

Indoorspeelparadijs Harrewar op vakantiepark Hof van Saksen

Een paradijs voor kinderen

Kinderen kunnen hun hart ophalen op het Hof van Saksen. Er zijn tal van activiteiten speciaal ontworpen om de kleintjes te entertainen. Van knutselen in de Harrewar, een unieke kinderacademie waar ze kunnen leren en spelen, tot avontuurlijke activiteiten zoals boogschieten en klimmen. Er is zelfs een nanny op het park dus je kunt ook zelf even je rust nemen.

Het indoor zwemparadijs

Een van de absolute hoogtepunten van het Hof van Saksen is ongetwijfeld het indoor zwemparadijs. Hier vind je niet één, niet twee, maar drie spectaculaire glijbanen, waaronder de grootste indoor waterglijbaan ter wereld! De 'Bombo', met een vrije val van 10 meter, is een echte adrenaline-kick. Voor de kleintjes is er een apart peuterbad, zodat ook zij veilig kunnen spetteren en spelen.

De spectaculaire glijbanen van het zwembad van vakantiepark Hof van Saksen

Naast de glijbanen is er ook een groot zwembad om lekker baantjes te trekken en een whirlpool om heerlijk in te ontspannen. Het zwemparadijs is prachtig ontworpen met een modern design en biedt voor elk wat wils.

Weelde en luxe op het park

Het gevoel van luxe gaat verder dan alleen de accommodaties. Ook de faciliteiten op het park zijn van topniveau. Zo is er een uitgebreide spa en wellness, diverse gourmet restaurants en een stijlvol Grand Café. Geniet van een culinaire maaltijd, terwijl de kinderen zich vermaken in één van de vele speelruimtes.

Daarnaast is er ook aan de sportievelingen gedacht. Met uitgebreide sportfaciliteiten, zoals een fitnessruimte, tennisbanen en zelfs een bowlingbaan, is er altijd wel iets te doen.

Hof van Saksen is duurzaamheid op zijn best

Tegenwoordig is duurzaamheid een kernbegrip dat steeds belangrijker wordt in de toeristische sector. Het Hof van Saksen, gelegen in het pittoreske Nooitgedacht in Drenthe, is hierop geen uitzondering. Sterker nog, dit resort heeft indrukwekkende stappen gezet op het gebied van duurzaamheid, waardoor het niet alleen een luxe vakantiebestemming is, maar ook een voorbeeld voor duurzame recreatie.

Geschakelde vakantiewoningen type 4-persoons boerderij 4C op vakantiepark Hof van Saksen

Een van de meest opvallende duurzame initiatieven van het Hof van Saksen is de overstap naar hernieuwbare energiebronnen. Door gebruik te maken van zonnepanelen en andere groene technologieën, streeft het resort ernaar om zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren. Deze investering in groene energie reduceert niet alleen de uitstoot van broeikasgassen, maar zorgt ook voor een meer zelfvoorzienende energievoorziening.

Bij het ontwerpen en bouwen van nieuwe faciliteiten heeft het Hof van Saksen duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dit betekent het gebruik van milieuvriendelijke bouwmaterialen, energie-efficiënte ontwerpen en bouwtechnieken die de impact op de omgeving minimaliseren.

Water is een kostbaar goedje, en het Hof van Saksen is zich hiervan bewust. Door innovatieve irrigatiesystemen, het hergebruik van water en het gebruik van waterbesparende apparaten, streeft het resort ernaar om het waterverbruik te verminderen.

Duurzaamheid gaat niet alleen over het milieu, maar ook over mensen. Het Hof van Saksen investeert in de lokale gemeenschap door het ondersteunen van lokale leveranciers en producenten. Hierdoor wordt niet alleen de lokale economie gestimuleerd, maar wordt ook de CO2-uitstoot verminderd doordat producten niet over lange afstanden vervoerd hoeven te worden.

Het Hof van Saksen is niet alleen een vakantieresort; het is een ervaring. Een plek waar luxe, comfort en plezier samenkomen. Of je nu komt om te ontspannen, te spelen of om nieuwe dingen te leren, op het Hof van Saksen vind je het allemaal. Het is de perfecte bestemming voor een gezinsvakantie waar je nog jaren met plezier aan terug zult denken.