Landal Wintersportvakantieparken.jpg Door redactie op 22-09-2023

Geniet van Sneeuw, Skiën en Gezelligheid in een van de Landal Wintersportparken in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland

Ontsnap naar de winterwonderlanden van Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland in een van de Landal Wintersportparken. Hier kunt u genieten van prachtige sneeuwlandschappen, geweldige skigebieden en activiteiten voor het hele gezin. Of je nu een doorgewinterde skiër bent of gewoon op zoek bent naar wat winterpret, deze vakantieparken bieden voor elk wat wils. In Oostenrijk vindt u de Landal Wintersport vakantieparken in adembenemende skigebieden zoals Brandnertal en Bad Kleinkirchheim. Geniet van de uitgestrekte pistes, moderne liften en gezellige berghutten. In Zwitserland kunt u terecht in de prachtige skigebieden van Morschach-Stoos en Arosa Lenzerheide, waar u kunt genieten van kilometers aan perfect geprepareerde pistes en adembenemende uitzichten. In Duitsland zijn de parken gelegen in populaire skigebieden zoals Winterberg, Braunlage/Wurmberg, waar zowel beginners als gevorderden kunnen genieten van de sneeuw. Of u nu wilt skiën, snowboarden, sleeën of gewoon wilt ontspannen in een gezellige accommodatie, de Landal Wintersportparken bieden de perfecte winteruitje voor het hele gezin. Bereid u voor op een onvergetelijke winterervaring vol plezier, avontuur en ontspanning.

Ski- en snowboardmogelijkheden bij Landal Wintersportparken

's Winters zijn skiën en snowboarden de belangrijkste activiteiten op de Landal Wintersportparken. De omgeving van deze parken bieden een breed scala aan pistes voor zowel beginners als gevorderde skiërs. Of je nu wilt leren skiën of je vaardigheden wilt verbeteren, er zijn skischolen en ervaren instructeurs beschikbaar om je te helpen. Daarnaast kun je ook ski- en snowboarduitrusting huren bij de parken, of in de directe omgeving, zodat je niet zelf alles mee hoeft te nemen.

Voordelen van een skivakantie in Landal Wintersportparken

Inchecken in jouw accommodatie, omkleden en zo de piste op! Bij Landal geniet je van eindeloos pisteplezier, adembenemende uitzichten en van elkaar. Samen met de diverse faciliteiten op de vakantieparken is jouw vakantie in de sneeuw helemaal compleet. Lekker ontspannen in de wellness, zwemmen en dan genieten van een diner in het restaurant. Een skivakantie bij de Landal Wintersportparken biedt vele voordelen. De vakantieparken liggen in enkele van de mooiste skigebieden van Europa. Geniet van kilometerslange pistes, moderne liften en gezellige berghutten. Daarnaast bieden de parken ook een breed scala aan andere winteractiviteiten, zoals snowboarden, sleeën en schaatsen. Voor degenen die liever ontspannen, zijn er ook mogelijkheden om te genieten van wellnessfaciliteiten en prachtige uitzichten op de besneeuwde bergen.

Activiteiten en attracties in Landal Wintersportparken

Naast skiën en snowboarden zijn er nog veel meer activiteiten te beleven in de Landal Wintersportparken. Je kunt bijvoorbeeld gaan sleeën, schaatsen, sneeuwwandelen of een ritje maken met een arrenslee. Voor degenen die van avontuur houden, zijn er ook mogelijkheden voor ijsklimmen, paragliden en helikoptervluchten. Daarnaast zijn er in de omgeving van de parken ook bezienswaardigheden en attracties te vinden, zoals kastelen, musea en prachtige natuurparken.

Landal Wintersport vakantieparken in Oostenrijk

In Oostenrijk vind je de Landal Wintersportparken in adembenemende skigebieden zoals Montafon, Brandnertal, Hochkönig, Katschberg en Bad Kleinkirchheim. Deze gebieden staan bekend om hun uitgestrekte pistes, moderne liften en gezellige sfeer. Na een dag op de piste kun je ontspannen in een van de vele accommodaties op het park, variërend van gezellige chalets tot luxe appartementen. Daarnaast bieden de parken ook restaurants, winkels en andere faciliteiten voor het gemak van de gasten. In Oostenrijk kunt je bij de volgende Landal vakantieparken terecht:

Alpen Resort Maria Alm

1. Alpen Resort Maria Alm

Alpen Resort Maria Alm heeft 113 luxe, comfortabele vakantieappartementen, waar je van een unieke en ontspannen vakantie kunt genieten in het Salzburger Land. Het gebied rondom de Hochkönig is een paradijs voor wandelaars en fietsers. Op het vakantiepark Landal Resort Maria Alm is een luxe binnenzwembad met bruisbanken een apart kinderbadje, of ga lekker relaxen en trek u terug in de ontspanningsruimte. Laat u verwennen met een massage of een schoonheidsbehandeling. De fitnessruimte daarentegen biedt volop uitdaging! Voor kinderen is er op Landal Resort Maria Alm o.a. een Bollo Club, met spelletjes, knutselen en een kinderdisco. Ook is er het Fun & Entertainprogramma. Buiten kunnen ze zich vermaken in een van de diverse speeltuinen, die verspreid over het parkterrein liggen.

Alpen Chalets Bad Kleinkirchheim

2. Alpen Chalets Bad Kleinkirchheim

Vakantiepark Alpen Chalets Bad Kleinkirchheim ligt in Karinthië, in het zuiden van Oostenrijk. Verblijf in een appartement of chalet op een hoogte van 1045 meter tegen een zonnige helling. In de winter liggen hier 100 kilometer besneeuwde pistes met de beste ski-infrastructuur te wachten. Je kunt het nabijgelegen dalstation comfortabel op ski's bereiken met 'ski-in & -out'. In het kindvriendelijke skigebied van Bad Kleinkirchheim beleven de kleine gasten het spannende skimagische land. Landal Bad Kleinkirchheim heeft vakantiewoningen voor 4 tot 10 personen en vrijstaande chalets. Het overdekte zwembad en de Bollo Club maken dit park de ideale locatie in Karinthië.

Alpen Chalet Matin

3. Alpen Chalet Matin

Alpen Chalet Matin ligt bij het pittoreske bergdorpje Bürserberg, de perfecte plek voor rustzoekers. In de omgeving liggen aantrekkelijke skipistes, maar ook prachtige panoramapaden, goed onderhouden winterwandelpaden en een 3 kilometer lange natuurlijke rodelbaan.

Je kunt tijdens je verblijf gebruik maken van alle voorzieningen van Landal Brandnertal, waarvan dit park een dependance is. Landal Brandnertal ligt op 2,7 km van Alpen Chalet Matin, met de auto is dit ongeveer 7 minuten rijden.

Alpen Chalets Brandnertal

4. Alpen Chalets Brandnertal

Op Landal Alpen Chalets Brandnertal geniet je van een prachtig panorama over de bergen. Naast wandelen en mountainbiken is er een groot aanbod aan diverse sportieve activiteiten. Vakantiepark Brandnertal beschikt over een binnenzwembad met peuterbadje. Kom tot rust in de sauna en relaxruimte met een spectaculair uitzicht op de bergtoppen.

's Winters zorgt de ligging direct aan de skipiste en tussen de twee Einhorn-bergbanen voor een ideale 'ski-in & out', waardoor je eenvoudig het skigebied Brandnertal verkent. Het skigebied ligt deels in het bos, tussen 890 en 2000 meter hoogte en is voorzien van moderne liften.

Alpen Chalets Katschberg

5. Alpen Chalets Katschberg

Het vakantiepark Landal Alpen Chalets Katschberg ligt op de grens van Karinthië en het Salzburgerland, in het bergdorpje Rennweg am Katschberg. Het vakantiepark ligt op een hoogte van 1650 meter, hierdoor heeft u een adembenemend zicht op de omliggende bergtoppen.

Het familievriendelijke skigebied op 1006 tot 2200 m hoogte biedt bij koude temperaturen fijne sneeuwgarantie dankzij de ruim 700 sneeuwkanonnen. Beginnende ski- en snowboarders oefenen hier hun bochtentechniek, terwijl ervaren skiërs de stijle Direttissima afdaling bedwingen.

Alpen Chalets Hochmontafon

6. Alpen Chalets Hochmontafon

Het vakantiepark Alpen Chalets Hochmontafon beschikt over 93 appartementen verdeeld over 12 chalets, en heeft een magnifiek uitzicht op de Alm. Vakantiepark Landal Hochmontafon beschikt over een mooi wellness gedeelte met sauna’s, een relaxruimte, een bubbelbad en massagemogelijkheden. Daarnaast is er een binnenzwembad met een peuterbadje. In het sfeervolle Oostenrijkse parkrestaurant op Landal Hochmontafon kunt u genieten van Oostenrijkse specialiteiten.

Het skigebied Gargellen ligt op een hoogte van 1423 tot 2400 meter en is zeer geschikt voor beginnende wintersporters en families. Daarnaast ligt er een fijne slalomafdaling met tijdmeting.

Landal Wintersport vakantieparken in Zwitserland

In Zwitserland kun je de prachtige skigebieden van Arosa-Lenzerheide en Morschach-Stoos bezoeken, waar je kunt genieten van kilometerslange perfect geprepareerde pistes en adembenemende uitzichten. De Landal Wintersportparken in Zwitserland bieden ook een verscheidenheid aan accommodaties, variërend van knusse chalets tot luxe bergvilla's. Of je nu een beginner bent of een ervaren skiër, je zult zeker een geweldige tijd hebben in deze Zwitserse skigebieden. In Zwitserland kunt je bij de volgende Landal vakantieparken terecht:

Alpine Lodge Lenzerheide

1. Alpine Lodge Lenzerheide

Op een bosrijke helling in de Zwitserse Alpen vind je Landal Alpine Lodge Lenzerheide op 1505 meter hoogte. De prachtig hooggelegen locatie biedt veel mogelijkheden voor een actieve winter in de familievriendelijke omgeving van Lenzerheide. Dankzij de comfortabele 'ski in & out' liggen in het skigebied Arosa-Lenzerheide 225 pistekilometers en puur pistenplezier direct voor je accommodatie te wachten. Ook biedt de regio Graubünden volop mogelijkheden voor de luxe wintersporter en is het de ideale locatie om van een exclusieve wintersportvakantie te genieten.

Alpen Resort Vierwaldstättersee

2. Alpen Resort Vierwaldstättersee

Alpen Resort Vierwaldstättersee beschikt over 42 comfortabele appartementen die liggen aan het Vierwoudstedenmeer, één van de mooiste meren van Europa. Vierwaldstättersee heeft veel voorzieningen zoals een zwemparadijs met in het binnenbad massagedouches, een wildwaterbaan, een waterval, een kinderglijbaan, een whirlpool, een peuterbad en glijbanen.

De omringende Zwitserse Alpen bieden 's winters volop ski-mogelijkheden. Morschach-Stoos, een klein skigebied met 35 km piste (waarvan meer dan de helft van de afdalingen rood) biedt vooral ervaren wintersporters precies wat ze nodig hebben. Ook zijn er mogelijkheden om te sleeën, winterwandelen en een tocht te maken met een hondenslee.

Landal Wintersport vakantieparken in Duitsland

In Duitsland bevinden de parken zich in populaire skigebieden zoals Winterberg en Braunlage/Wurmberg. Deze gebieden bieden zowel beginners als gevorderde skiërs de mogelijkheid om te genieten van de sneeuw. De Landal Wintersportparken in Duitsland hebben verschillende accommodatie-opties, variërend van gezellige houten bungalows tot comfortabele appartementen. In Duitsland kunt je bij de volgende Landal vakantieparken terecht:

Vakantiepark Winterberg

1. Vakantiepark Winterberg

Net buiten het populaire vakantieoord Winterberg in Sauerland, ligt vakantiepark Landal Winterberg. Landal Winterberg beschikt over een binnenzwembad met stroomversnelling en apart peuterbadje. Er zijn diverse speeltuinen waar kinderen kunnen spelen. Landal Winterberg heeft ook meerdere (afhaal) restaurants.

Landal Winterberg is gelegen in het skigebied "Skiliftkarussel Winterberg" en bestaat uit 27 kilometer aan voornamelijk blauwe en rode pistes. Het kinderskiland is behoorlijk groot en speciaal voor de kleine kinderen opgezet. Er zijn meerdere oefenliften waar je kind goed kan oefenen.

Vakantiepark Salztal Paradies

2. Vakantiepark Salztal Paradies

Salztal Paradies ligt bij het skigebied Braunlage. Skigebied Braunlage ligt op de Wurmberg op een hoogte van max 1.000 meter. De ideale bestemming dicht bij huis voor families en beginnende wintersporters. Veel blauwe pistes sieren de pistekaart. De Wurmbergafdaling is de langste en telt 2,6 km. Zeker de moeite waard. De Hexenritt is een zwarte afdaling voor ervaren wintersporters.

Conclusie: Plan je onvergetelijke winteruitje bij Landal Wintersportparken

Plan nu je onvergetelijke winteruitje naar de Landal Wintersportparken in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Geniet van de prachtige besneeuwde landschappen, geweldige ski- en snowboardmogelijkheden en leuke activiteiten voor het hele gezin. Of je nu een ervaren skiër bent of gewoon op zoek bent naar wat winterplezier, deze vakantieparken bieden voor ieder wat wils. Boek vandaag nog je verblijf en maak je klaar voor een onvergetelijke winterervaring vol plezier, avontuur en ontspanning.